Ο Chef του κτήματος Ορεινό μάς παρουσιάζει την συνταγή για να φτιάξουμε σουφλέ με καπνιστό σολομό και την προτείνει ως ορεκτικό στο εορταστικό μενού.
Υλικά για το σουφλέ (για 4 άτομα)
400 γρ. σολομός καπνιστός
4 αυγά ολόκληρα
4 ασπράδια αυγών
2,5 ml. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής για το σουφλέ
Χρόνος Εκτέλεσης: 20΄
Χρόνος Ψησίματος: 25΄ (περίπου)
Γεμίζετε μια μεγάλη γαβάθα με παγάκια. Ψιλοκόβετε τον καπνιστό σολομό σε πολύ μικρά κομμάτια, τα βάζετε σε ένα μικρότερο μπολ και το τοποθετείτε επάνω στα παγάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε λίγο – λίγο αυτό το μείγμα μέσα στον καπνιστό σολομό, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα για 7 ή 8 λεπτά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα πολύ σφιχτή, με μία πρέζα αλάτι. Αλείφετε με βούτυρο μια φόρμα για σουφλέ. Ενσωματώνετε μαλακά τη μαρέγκα στη μους του σολομού, ανακατεύοντας αργά και πάντα κατά την ίδια φορά. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το βάζετε να ψηθεί για 25′ περίπου, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου.
Ευχαριστούμε το κτήμα Ορεινό για τη συνταγή του σουφλέ με σολομό που μοιράστηκε μαζί μας.
Τέλειος Γάμος