salata me tortelini kai xirous karpous

Συνταγή: Σαλάτα με τορτελίνι και ξηρούς καρπούς

Το κτήμα Ορεινό και ο chef του μοιράζονται μαζί μας τη συνταγή για τη σαλάτα που προτείνουν για το εορταστικό τραπέζι. Πρόκειται για μια γευστική και θρεπτική σαλάτα με ζυμαρικά και ξηρούς καρπούς.

image via   

Υλικά για τη σαλάτα (για 4 άτομα)

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο  σε  12  φέτες

115 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβα στραγγισμένα

1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες

50 γρ. τορτελίνια μαγειρεμένα    

50 γρ. κάσιους

25 γρ. φιστίκια Αιγίνης

μοσχολέμονο

φρέσκο κόριανδρο

Υλικά για το dressing

120 ml. κρέμα τυριού

30 ml. γιαούρτι

1 πιπεριά  τσίλι ψιλοκομμένη

15 ml. φρέσκο  κόλιανδρο

5 κόκοι  πιπέρι

μπούκοβο

15 ml. χυμό  λεμονιού

αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής για τη σαλάτα

Τοποθετήστε τις ροδέλες του κρεμμυδιού, τα φασόλια, το κολοκυθάκι και τα τορτελίνια σε ένα μπολ για σαλάτα. Διασκορπίστε τα κάσιους και τα φιστίκια.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την κρέμα τυριού, το γιαούρτι, το τσίλι, τον κόριανδρο (ή κορίανδρο ή κόλιανδρο) και το αλάτι, και χτυπήστε τα καλά με ένα πιρούνι.

Ρίξτε το μαύρο πιπέρι, το μπούκοβο και το χυμό λεμόνι πάνω από το ντρέσσινγκ.

Διακοσμήστε τη σαλάτα με σφήνες από το μοσχολέμονο και σερβίρετέ την με dressing σε ξεχωριστό μπολ ή πάνω στη σαλάτα.

Ευχαριστούμε το κτήμα Ορεινό που μοιράστηκε μαζί μας αυτή την συνταγή

Δείτε εδώ το εορταστικό μενού που προτείνει το κτήμα Ορεινό

Τέλειος Γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.