X

Γλυκιά Συνταγή Πάβλοβα

Ένα μενού δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρώνεται με ένα υπέροχο επιδόρπιο. Ο Chef στο Κτήμα Νικολέλη Catering, κος Νίκος Γιαλούρης, ως επιδόρπιο για το εορταστικό μενού, προτείνει πάβλοβα.

Υλικά

  • 4 ασπράδια
  • 120gr ζάχαρη
  • 120gr ζάχαρη άχνη
  • Για την sauce
  • 400gr φράουλες
  • 40gr ζάχαρη
  • χυμό λεμόνι

Υλικά για την sauce

  • 400gr φράουλες
  • 40gr ζάχαρη
  • χυμό λεμόνι

Υλικά για την σαντιγύ

  • 250gr κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της συνταγής πάβλοβα

Χτυπάμε στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, τα ασπράδια με ζάχαρη και αφού σφίξει το μείγμα ρίχνουμε την άχνη κοσκινισμένη και ανακατεύουμε απαλά.

Στη συνέχεια σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε με το υλικό μας φωλίτσες διαμέτρου περίπου όσο το ποτήρι που θα χρησιμοποιήσουμε για την παρουσίαση. Ψήνουμε στους 100o C για 60-80 περίπου λεπτά.

Πολτοποιούμε στο multi τις φράουλες με την ζάχαρη και το λεμόνι.

Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ, προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη και τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.

Chef ‘ s Style

Για να σερβίρουμε το επιδόρπιο περιχύνουμε το ποτήρι μας με λίγη από τη sauce, έπειτα τοποθετούμε τη φωλίτσα και γεμίζουμε με σαντιγύ και sauce. Τέλος γαρνίρουμε με σαντιγύ και κομμάτια φράουλας.

Δείτε επίσης τις συνταγές του πρώτου πιάτου και του κυρίως πιάτου, οι οποίες συμπληρώνουν το εορταστικό μενού που μας προτείνει ο Chef.

Ευχαριστούμε τον κο Νίκο Γιαλούρη, Chef στο Κτήμα Νικολέλη Catering, για τη συνταγή της πάβλοβα.

Related Post