X

Σπετζοφάι, ένας εύκολος μεζές

Το σπετζοφάι είναι από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείτε να κάνετε όταν έχετε κόσμο στο σπίτι και θέλετε να βγάλετε ένα μεζέ για το κρασί ή γιατί όχι και για το ούζο. Εξαρτάται πάντα και από τα υπόλοιπα πιάτα που απαρτίζουν τους μεζέδες.

Μπορείτε ακόμη και να το φτιάξετε όταν έχετε μια γιορτή στο σπίτι και ετοιμάζετε μπουφέ. Είναι μια πολύ καλή πικάντικη επιλογή για κάθε πιάτο.

Θα χρειαστείτε

  • 1-2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα κατά προτίμηση με πράσο
  • 10-12 μικρές μακριές πιπεριές πράσινες
  • 3 ντομάτες μέτριες και ώριμες για φαγητό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Δημιουργήστε

Αν έχετε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μπορείτε να ολοκληρώσετε το φαγητό σε αυτό, διαφορετικά θα χρειαστείτε και μια μικρή κατσαρόλα.

Κόβετε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια πάχους 2 – 2,5 πόντων και τα βάζετε στο τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές από τον σπόρο και τις κόβετε και αυτές σε μικρές ροδέλες πάχους 3 εκατοστών.

Μόλις τηγανιστούν τα λουκάνικα, τα αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε ένα μεγάλο πιάτο. Αφαιρείτε λίγο λάδι αν χρειάζεται, τόσο ώστε η ποσότητα των πιπερών να μπορεί να τηγανιστεί σε αυτό. Τις γυρίζετε από όλες τις πλευρές μέχρι να δείτε πως μαλακώνουν.

Παράλληλα πλένετε και περνάτε από τον τρίφτη τις ντομάτες ή τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε στο multi. Αν χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη έχετε το πλεονέκτημα να αφαιρέσετε λίγα από τα υγρά αν είναι πολλά.

Μόλις τηγανιστούν οι πιπεριές, αφαιρείτε λίγο ακόμη από το λάδι και αν το τηγάνι σας είναι μεγάλο προσθέτετε σε αυτό τα λουκάνικα, διαφορετικά βάζετε πιπεριές, λουκάνικα και λίγο από το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα. Προσθέτετε και τη ντομάτα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι (προσοχή γιατί το λουκάνικο είναι ήδη πικάντικο) και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του, όπως σε κάθε λαδερό φαγητό. Σερβίρετε σε βαθύ σκεύος.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Ελένη Καστάνη

Related Post