X

Πότε και γιατί μια γυναίκα εξαντλείται;;

Πως αντιδρά ο άντρας της σ’ αυτό;;

Είναι φορές που νιώθετε ότι πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για όλα και ότι δεν θα ησυχάσετε μέχρις ότου τα τακτοποιήσετε «όλα»;;

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια γυναίκα απαρνείται τις προσωπικές της ανάγκες για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του συντρόφου της και των άλλων. Έτσι συνεχίζει να δίνει χωρίς να της μένει καιρός να πάρει ή για να δώσει στον εαυτό της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταρρέει και να εξαντλείται και να νιώθει με τον καιρό μόνη της σ’ όλο αυτό. Της γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ξεχωρίσει τις ανάγκες της από τις ανάγκες των άλλων. Τα θεωρεί όλα εξίσου σημαντικά και δυσκολεύεται να βάλει προτεραιότητες.

Όταν μια γυναίκα φτάσει στο σημείο της υπερκόπωσης, το αντανακλαστικό του άντρα είναι να απομακρυνθεί και να ξεκόψει από εκείνη για να απελευθερωθεί από τα συναισθήματα ενοχής και ανικανότητας που νιώθει απέναντι της. Ανήκει στην ανδρική ιδιοσυγκρασία ο άντρας όταν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα να ψάχνει αμέσως να βρίσκει λογικές λύσεις. Αφού όμως η γυναίκα δεν έχει κάνει καμία κίνηση να του ζητήσει τη βοήθειά του εκείνος νιώθει ανίκανος να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Παίρνει προσωπικά τη δυστυχία, την υπερκόπωση και την αδυναμία της γυναίκας του. Νιώθει κάπου μέσα του ότι την έχει απογοητεύσει αλλά, επειδή οι άντρες δεν έχουν μάθει να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και λειτουργούν περισσότερο με την λογική, δεν ξέρουν να εκφράσουν το γεγονός ότι την καταλαβαίνουν και να πουν: «Σ’ αγαπώ, δεν ξέρω τι έχει φταίξει και πως μπορώ να σε βοηθήσω..». Νιώθουν αβοήθητοι και ανίκανοι να βγουν από το αδιέξοδο που έχουν μπει.

Έτσι λοιπόν νιώθει ο άντρας απέναντι σ’ αυτή την λυπημένη αλλά αεικίνητη γυναίκα που τα διεκπεραιώνει όλα με ακρίβεια. Κρύβει τα συναισθήματα του και συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αυτή η αντίδραση γίνεται όλο και πιο συχνή και αντίστοιχα η γυναίκα νιώθει πως ο άντρας της δεν νοιάζεται καθόλου και αισθάνεται όλο και πιο εγκαταλειμμένη, αναστατωμένη και αβοήθητη.

Όταν κάποια στιγμή αυτό γίνει πολύ έντονο η γυναίκα θα αρχίσει να εκφράζει όλη αυτή την απογοήτευση που έχει νιώσει θα εκτονώσει έτσι τη λύπη που κρύβει μέσα της! Οι άντρες όμως παρερμηνεύουν αυτή τη κατάσταση και νομίζουν πως η γυναίκα τους, τους κατηγορεί για όλη αυτή την κατάσταση. Έτσι αυτός κλείνεται στον εαυτό του και η γυναίκα πλέον τον κατηγορεί όντως για αναισθησία και απόσταση.{loadposition banner_con}

Δυο άνθρωποι που αγαπιούνται τόσο πολύ δεν μπορούν να το δείξουν ο ένας στον άλλο, γιατί δεν συνειδητοποιούν πόσο διαφορετικοί μπορεί να είναι γεγονός, που θα οδηγήσει εύκολα σε θυμό – διαμάχη – απώλεια εμπιστοσύνης…

 

Κορίτσια :

  • Δείξτε του πόσο τον έχετε ανάγκη!
  • Βεβαιώστε τον ότι «δεν φταις εσύ για την λύπη μου!»
  • Μην παίρνετε όλες τις υποχρεώσεις πάνω σας! Δεν είναι όλες δικές σας! Παίρνοντας τις υποχρεώσεις του άλλου του αφαιρείται τον ρόλο του. Μην τον κατηγορείτε μετά ότι τον έχασε!

Αγόρια:

  • Ανοιχτείτε, μην φοβάστε να εκφράσετε φόβους, ανάγκες, συναισθήματα, ενοχές… αν το έτερον ήμισυ δε γνωρίζει τι αισθάνεστε, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι λανθασμένες υποθέσεις!!

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε ανάλογες εμπειρίες μαζί μας στείλτε μας στο mail που ακολουθεί!!!

 

Για το www.teleiosgamos.gr

Η ψυχολόγος
Μίνου Ο. Θεοδώρα


Η Θεοδώρα Μίνου είναι απόφοιτος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Ψυχολογίας. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και εβδομαδιαία σεμινάρια του κλαδου για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της αλλά έχει λάβει μέρος και ως εθελόντρια στο Εργαστήρι-Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ. Έχει εργαστεί στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης στο Συμβουλευτικό Σταθμό Πετρουπόλεως και στο 414 Σ.Ν.Ε.Ν-Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων Ψυχιατρική Κλινική. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προτείνετε θέματα προς ανάπτυξη επικοινωνήστε στο minou(@)teleiosgamos.gr

Related Post