X

Πίτες Σφακιανές

Είτε είστε, είτε δεν είστε φανατικοί της Μεσογειακής διατροφής, θα ξετρελαθείτε με αυτήν την εύκολη Κρητική Συνταγή, που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για μια εξαιρετική λιχουδιά, που τρώγεται όλες τις ώρες. Για καλύτερα αποτελέσματα προσπαθήστε να προμηθευτείτε τα υλικά από κάποιο κατάστημα που έχει αγνά, Κρητικά προϊόντα.

Υλικά για τη ζύμη (15 πίτες περίπου)

  • ½ κιλό αλεύρι
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σένα μπολ τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι, τα ανακατεύουμε με το χέρι καλά και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι για να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη. Ανακατεύουμε τη μυζήθρα με το αλεύρι. Χωρίζουμε τη ζύμη κάνοντας μπαλάκια στο μέγεθος μανταρινιού. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι και στο κέντρο του τοποθετούμε τη μυζήθρα σε μπαλάκι, κλείνουμε τη μυζήθρα με τη ζύμη και πατάμε με τα δάχτυλα για να κλείσει η ζύμη. Κάθε μπαλίτσα την αλευρώνουμε και ανοίγουμε λεπτές πίτες με τον πλάστη πατώντας απαλά για να μην χυθεί η ζύμη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο, το ζεσταίνουμε και ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές. Τις σερβίρουμε ζεστές με αρκετό μέλι.

 

Καλή Επιτυχία

Related Post