X

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

Αλλη μια σαλάτα θα σας παρουσιάσουμε με αυτή τη συνταγή, αλλά αυτή τη φορά με βραστές πατάτες και μαγιονέζα.

Μπορεί να συνοδέψει ψητό κρέας ένα κυριακάτικο μεσημέρι ή να αποτελεί μια γευστικότατη πρόταση στον μπουφέ που θα στήσετε σε μια γιορτή στο σπίτι σας.

Πρόκειται για μια δροσερή σαλάτα, με πολλά θρεπτικά συστατικά, ιδιαίτερα λόγω του αβοκάντο και της πατάτας που είναι πλούσια σε άμυλο, αλλά χρειάζεται προσοχή για να μην το παρακάνετε με τη μαγιονέζα, ή οποία ταιριάζει απόλυτα και προσθέτει εκπληκτική γεύση, αλλά είναι λιγάκι «βαριά». Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και να κάνετε τη σαλάτα σας… λιγότερο “αμαρτωλή”.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε για την πατατοσαλάτα με μαγιονέζα είναι

  • 10 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προαιρετικά:

100 γρ αρακά

Δημιουργείστε την πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

Ξεκινήστε πλένοντας καλά τις πατάτες, ξεφλουδίστε τες και βράστε τες σε αλατισμένο νερό που θα έχετε προσθέσει και το ξύδι μετά από λίγο. Αφού βράσουν οι πατάτες και κρυώσουν αρκετά, αφαιρέστε τες από το σκεύος και στο ξύλο κουζίνας κόψτε τες σε μικρά κυβάκια. Τοποθετήστε τες στη συνέχεια σε πλατύ και ρηχό σκεύος.

Συνεχίστε, ψιλοκόβοντας το σέλινο και τον μαϊντανό και καθαρίζοντας το αβοκάντο. Προσθέτετε αυτά τα υλικά στο μπλέντερ και τα λιώνετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

Αυτή την κρέμα την ανακατεύετε καλά με τη μαγιονέζα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και προσθέτετε τον αρακά (που θα έχετε βράσει – δείτε πιο κάτω). Με αυτό το μίγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του σκεύους με τις πατάτες και τοποθετείτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες περίπου και μετά είναι έτοιμη για να τη σερβίρετε.

Αν χρησιμοποιήσετε αρακά: Σε ένα άλλο σκεύος βράστε 100 γρ αρακά και προσθέστε τον στην κρέμα που φτιάξατε με τα υλικά και τη μαγιονέζα, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.

Για το www.teleiosgamos.gr
Χριστίνα Καραμέρη

Tags: σαλάτα
Related Post