syntagi arnisia paidakia galaktos me karamelomenous volvous

Παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος με καραμελωμένους βολβούς

Ακόμη μία συνταγή για το γιορτινό τραπέζι είναι στη διάθεσή σας για να τη δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία. Αυτή τη φορά η συνταγή που φιλοξενούμε έρχεται από τον Chef του κτήματος Αριάδνη, κύριο Παναγιώτη Παμπαλιάρη, ο οποίος την ετοίμασε στην κουζίνα του κτήματος και μάς την παρουσιάζει! Ας δούμε λοιπόν πώς θα ετοιμάσουμε για τους καλεσμένους μας Παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος με καραμελωμένους βολβούς.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα αρνίσια παϊδάκια

Για 4 άτομα

  • 12 παϊδάκια αρνίσια από καρέ γάλακτος
  • 2 σφηνάκια μαυροδάφνη
  • 24 βολβούς
  • 2 φλυτζάνια χυμό φρέσκου ροδιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο
  • Κορν φλάουρ

Πώς θα φτιάξετε τα παϊδάκια από αρνάκι γάλακτος

Αφού βουτυρώσουμε τα παϊδάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό σκεύος, σε χαμηλή φωτιά και τα σβήνουμε με την μαυροδάφνη.

Στο ίδιο σκεύος και αφού έχουμε αφαιρέσει τα παϊδάκια, ρίχνουμε τους βολβούς, το χυμό από φρέσκο ρόδι, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση, δένουμε με κορν φλάουρ και σερβίρουμε.

Τόσο απλά και τόσο γρήγορα έχουμε ένα gourmet πιάτο για το τραπέζι μας.

Chef ktima Ariadni Panagiotis Pampaliaris arnisia paidakia me volvousFood styling

Τώρα μένει το food styling για να το παρουσιάσουμε στους αγαπημένους μας, λαχταριστό και classy.

Τοποθετούμε στη μια πλευρά του πιάτου, ξεκινώντας από το κέντρο του, τρία παϊδάκια με το κόκκαλο προς τα επάνω και τα στηρίζουμε μεταξύ τους σε σχήμα κώνου, σαν να σχηματίζουν μια πυραμίδα.

Περιμετρικά του πιάτου «στάζουμε» προσεκτικά με ένα κουτάλι λίγη σάλτσα σε 6 σημεία, τηρώντας ίση απόσταση μεταξύ τους.

Πάνω σε κάθε σημείο με σάλτσα τοποθετούμε ένα βολβό.

Το παραπάνω μπορεί να γίνει και αντίστροφα. Δηλαδή, πρώτα να τοποθετήσουμε τους βολβούς και μετά να τους περιχύσουμε με λίγη σάλτσα.

Τέλος, διακοσμούμε το πιάτο μας με λίγα σποράκια από ρόδι, τα οποία θα τα έχουμε περάσει από τη σάλτσα για να δέσουν με τη γεύση της. Ένα κλαράκι μυρωδικού θα δώσει λίγο ακόμη χρώμα στο πιάτο.

Recipe’s Note : Για τον χυμό από φρέσκα ρόδια, αρκεί να στήψετε τα ρόδια.

arnisia paidakia me karamelomenous volvous

Ευχαριστούμε πολύ τον Chef του κτήματος Αριάδνη, Παναγιώτη Παμπαλιάρη, για τη συνταγή που ετοίμασε για να σας παρουσιάσουμε.

Επιμέλεια  : Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.