X

Οι κανόνες των πεθερικών

Μπορεί να τους αγαπήσετε, μπορεί και να τους μισήσετε, αλλά όπως και να έχει τα πεθερικά έρχονται μαζί με τον γαμπρό και με το «πακέτο» των κανόνων του. Νομίζοντας ότι όταν αλλάξετε στέφανα και δαχτυλίδια θα δεσμευτείτε μόνο με τον σύζυγο σας; Στην πραγματικότητα του έγγαμου βίου ο γάμος γίνεται και μεταξύ περισσοτέρων ατόμων.

Για καλό ή κακό , ο γάμος έρχεται με περισσότερα πράγματα από  πορσελάνες, κρύσταλλα, σετ μαχαιροπίρουνων και φακέλων λίστα συμπληρώνεται με μια ολόκληρη νέα οικογένεια.

Ίσως εάν είστε εξαιρετικά τυχεροί μπορεί να συμπαθήσετε ιδιαίτερα τα πεθερικά σας, αλλά οι μεγάλη πλειονότητα βρίσκει εμπόδια στον δρόμο του χτισίματος μιας διαρκούς οικογενειακής ευτυχίας. ʼσχετα με το ποιος έχει δίκιο ή άδικο της περισσότερες φορές πρέπει να περάσετε πολλές στιγμές όλοι μαζί.

Έτσι, από το να ξοδέψετε τον περισσότερο πρώτο χρόνο του γάμου  σας με διαμάχες, ακολουθήστε αυτές τις ακόλουθες οδηγίες και ζήστε την ειρήνη στο σπίτι σας.

Κανόνας Πρώτος: Κάθε οικογένεια έχει διαφορετικό τρόπο να κάνει πράγματα.

Κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου του γάμου, ο σύζυγος σας και εσείς μπορεί να έχετε έντονες διαμάχες για το πως χειρίζεστε τις γιορτές, τα γενέθλια και τις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις σας.  Οι γονείς σας θα σας πουν σίγουρα «μην μας φέρετε τίποτε, γνωρίζουμε ότι προσπαθείτε να μαζέψετε χρήματα». Φυσικά, θα περνάτε κάτι πολύ οικονομικό, αλλά συναισθηματικό αντικείμενο. Η οικογένεια του συζύγου σας όμως αντιδρά, σαν να είναι ιδιοκτήτες του μεγαλύτερου καταστήματος ειδών δώρου. Πως θα αντιδράσετε; Με την υπόσχεση ότι θα σεβαστείτε τις παραδόσεις της κάθε οικογένειας, μέσα σε όρια. Στο τέλος θα πρέπει και οι δύο να συμφωνήσετε ότι θα περιορίσετε την σπατάλη, αρνούμενοι ευγενικά ορισμένες προσκλήσεις. Για τις εορτές επίσης σας προτείνουμε να κάνετε ένα μυστικό ταξίδι οι δύο σας παρά να παραμείνετε στο σπίτι σας , αγοράζοντας ακριβά δώρα για όλους. Και να ξέρετε ότι τα καταφέρνετε καλά με τα πεθερικά σας μπροστά τους, αυτή η γαλήνη θα μεταφέρετε καλύτερα και μέσα στο σπίτι σας , όταν οι πόρτες κλείνουν.

Κανόνας δεύτερος: Ποτέ μην παραμείνετε πάνω από 3 ημέρες, κάτω από την ιδία στέγη με τα πεθερικά σας

Μια κατάσταση εγκυμοσύνης ή ένα έκτακτο γεγονός μπορεί να σας φέρει να μείνετε με τα πεθερικά σας για ένα μικρό διάστημα. Μην το παρατραβήξετε. Θα σας συνηθίσουν κα δύσκολα θα μπορέσετε να φύγετε. Την ημέρα που θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας αρέσει να μείνετε άλλο μαζί, εσείς θα το ανακοινώσετε απλά,, ενώ η πεθερά σας θα το πάρει πολύ στραβά, θα αρχίσουν τα κλάματα και στο τέλος θα είστε εσείς η αχάριστη που, ενώ σας προσέφεραν τα πάντα τώρα θα θέλετε να σηκωθείτε να φύγετε!

Θέλετε να αποφύγετε τέτοια σενάρια; Μακριά και αγαπημένοι! Συζητήστε το με τον σύντροφο σας και καταστρώστε τα πλάνα σας. Δεχθείτε μια πρόσκληση να περάσετε μαζί ορισμένες ημέρες με τα πεθερικά σας, αλλά προφασιστείτε ότι δεν θα θέλατε να τους φέρετε σε δύσκολη θέση λόγω της απουσίας ελευθέρου χώρου. Νοικιάστε ένα δωμάτιο σε ένα παρακείμενο ξενοδοχείο που θα σας προσφέρει και μερικές στιγμές αποκλειστικότητας. Ξενοιάστε καλύτερα μόνοι σας και δεν ξέρετε εάν και οι ίδιοι δεν απολαμβάνουν τις ιδιωτικές τους στιγμές και μπορεί να σας ευγνωμονούν.

Κανόνας Τρίτος: Προσπαθήστε (πραγματικά σκληρά) να μην πείτε άσχημες κουβέντες για την μητέρα του.

Μπορεί, επάνω στα νεύρα του να πει μια άσχημη κουβέντα για την μητέρα του, διότι έχασε άλλη μια πρόβα του γιου της, για το γαμπριάτικο κουστούμι ή για την ελάχιστη συμβολή της ως προς την οργάνωση του γάμου. Μην αρπάξετε την ευκαιρία για να αρχίσετε να την κατηγορείτε, μπροστά του. Μπορεί να μην το πάρει και πολύ καλά. Τι θα κάνετε τότε; Καλύτερα βράστε μέσα σας  από το να πείτε στον σύζυγο σας τι σας εκνευρίζει. Πρέπει να διαλέγετε τι μάχες θα δίνεται.

Κανόνας Τέταρτος: Τηλεφωνήστε στην πεθερά σας, μια στο τόσο, ακόμα κα εάν αυτό σας σκοτώνει!

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Δεν είναι η μητέρα σας, οπότε γιατί να την καλείτε; Κρατήστε μια επαφή σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Κρατήστε την στην περιφέρεια των θεμάτων που σας απασχολούν. Εάν σας ρωτήσει πως πάτε στην δουλειά σας, πείτε κάτι να την ενημερώσετε αλλά δεν είναι ανάγκη να τις πείτε ότι σκέφτεστε και να παραιτηθείτε. Μπορείτε να της πείτε ότι πήγατε και είδατε ένα έργο στον κινηματογράφο, αλλά δεν χρειάζεται να της πείτε με ποιο άτομο ήσασταν παρέα.

Related Post