X

Ντοματοκεφτέδες

Μια ακόμη ελληνική συνταγή για ένα νόστιμο μεζέ για την παρέα σας, τα πεθερικά σας που ήρθαν σπίτι και θέλετε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί ή τον άντρα σας που Κυριακή μεσημέρι πεθύμησε ένα ουζάκι στη βεράντα σας.

Τα υλικά όπως θα δείτε είναι συνηθισμένα, βρίσκονται τις περισσότερες φορές στο ψυγείο μας και πολύ εύκολα δημιουργούν έναν εύγευστο μεζέ. Δοκιμάστε τη και είμαστε βέβαιοι ότι θα την εντάξετε στο διαιτολόγιό σας.

Για τα υλικά θα χρειαστείτε

  • 6 ώριμες μέτριες ντομάτες
  • 3 ξερά μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ½  κουτάλι της σούπας δυόσμο
  • 1 ½  κουτάλι της σούπας άνηθο
  • 1 ½  κουτάλι της σούπας μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Δημιουργείστε

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να πλύνετε καλά τις ντομάτες, να τις ξεφλουδίσετε και να τις κόψετε σε πολύ μικρά κυβάκια. Στη συνέχεια θα πρέπει να τρίψετε τα κρεμμύδια στο ψιλό του τρίφτη ή στο μπλέντερ. Συνεχίστε ψιλοκόβοντας τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε όλα τα υλικά, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και σιγά – σιγά όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει μια σφιχτό μίγμα.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε δόσεις από το μίγμα και το πίσω μέρος του κουταλιού «βοηθάμε» για να πάρουν όμορφο σχήμα. Επαναλαμβάνουμε για όλο το μίγμα, αφήνουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και αφού τηγανιστούν τοποθετούμε σε μια πιατέλα με στρωμένο απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρονται ζεστοί!

Για το www.teleiosgamos.gr
Χριστίνα Καραμέρη

Related Post