X

Φιλετάκια μοσχαρίσια με σάλτσα από γλυκό κρασί μαδέρα

Ο κος Νίκος Γιαλούρης, Chef στο Κτήμα Νικολέλη Catering, ως κυρίως πιάτο του εορταστικού μενού, προτείνει μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα από γλυκό κρασί μαδέρα και sauce béarnaise, συνοδευμένα από πατάτες που έχουν ψηθεί σε ζωμό κρέατος, μυρωδικά βότανα και παπαρδέλες χορταρικών. Ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα των γιορτών!

Υλικά για τα μοσχαρίσια φιλετάκια

  • 200gr φιλέτο
  • 250gr πατάτες
  • 200gr ζωμό βοδινού
  • 1 κουτ. γλ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. γλ ρίγανη
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 γλαστράκι σχοινόπρασο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 κουτ. πράσινο & κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 ποτήρι νερού μαυροδάφνη
  • 200gr ζωμό βοδινού

Εκτέλεση της συνταγής για τα μοσχαρίσια φιλετάκια

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και με ένα μαχαίρι τορνάρουμε μέχρι να δώσουμε μυτερό σχήμα.

Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ταψάκι με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και το ζωμό. Ψήνουνε στους 160o C για περίπου 1,5 ώρα.

Κόβουμε σε πλατιές και λεπτές λωρίδες το καρότο και το κολοκύθι και βράζουμε για 3 λεπτά περίπου το κολοκύθι και 5 λεπτά το καρότο.

Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά από κάθε μεριά.

Σε ένα κατσαρολάκι που έχει ζεσταθεί ρίχνουμε τους κόκκους πιπεριού, σβήνουμε με μαυροδάφνη και προσθέτουμε το ζωμό κρέατος.  Αφήνουμε για λίγο να βράσουν και η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

Chef ‘ s Style

Για να στήσουμε το πιάτο βάζουμε αρχικά το καρότο και το κολοκύθι, από πάνω τοποθετούμε το φιλέτο και γύρω από το φιλέτο βάζουμε τις πατάτες. Περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Δείτε επίσης τις συνταγές του 1ου πιάτου και του επιδόρπιου, οι οποίες συμπληρώνουν το εορταστικό μενού που μας προτείνει ο Chef.

Ευχαριστούμε τον κο Νίκο Γιαλούρη, Chef στο Κτήμα Νικολέλη Catering, για τη συνταγή με τα μοσχαρίσια φιλετάκια, που αποτελεί το κυρίως πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο μενού.

Related Post