Δεν έχετε συνηθίσει να βλέπετε μια συνταγή να την υπογράφει ένας άντρας, αλλά όπως είναι γνωστό οι άντρες είναι να μην ασχοληθούν, γιατί αν το κάνουν γίνονται οι καλύτεροι σεφ και ζαχαροπλάστες.
Η μηλόπιτα που σας προτείνουμε είναι ένα εκπληκτικό επιδόρπιο ιδιαίτερα για την εποχή που τα μήλα βρίσκονται σε αφθονία. Είναι εύκολη και σίγουρα θα αφήσει τη γλυκύτερη γεύση σε όσους την προσφέρετε.
Και αφού ο Νικόλας την κάνει τέλεια, είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να τη φτιάξει και ο σύζυγός σας. Δοκιμάστε να του στείλετε τη συνταγή κι εσείς κρατήστε την όρεξή σας για να την απολαύσετε έτοιμη και σερβιρισμένη στο πιάτο σας!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε είναι
- 1 κιλό μήλα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα βούτυρο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ
- 1 αυγό
Δημιουργείστε
Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας τη ζύμη της μηλόπιτας. Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει αρκετά, για να μπορεί να δουλευτεί και προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη. Αρχίζουμε να δουλεύουμε καλά το μίγμα με το χέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, και τη σόδα που έχουμε διαλύσει μέσα στο κονιάκ και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι. Προσθέτουμε όλο το αλεύρι και τρίβουμε με τα χέρια τη ζύμη ώστε να αποτελείται από μικρά μπαλάκια όπως είναι ο τραχανάς ή η ζύμη μιας τάρτας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε στον πάτο του τα ¾ της ζύμης. Ώρα να ασχοληθούμε με τα μήλα. Αφού τα πλύνουμε καλά και τα ξεφλουδίσουμε, τα τρίβουμε στον τρίφτη, από την χοντρή πλευρά, και τα απλώνουμε στο ταψί πάνω στη ζύμη. Ρίχνουμε από πάνω τους την 2η κούπα ζάχαρη ώστε να καλύψει όλο το ταψί. Τέλος προσθέτετε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη ώστε να καλυφθούν τα μήλα. Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνεται τη μηλόπιτα για μισή ώρα περίπου. Για να τη σερβίρετε την αφήνετε να κρυώσει, ώστε να σταθεροποιηθεί και να κόβεται καλύτερα.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!