X

Κοτομπουκίτσες

Οι κοτομπουκίτσες που σας παρουσιάζουμε, είναι μια γευστικότατη συνταγή, πολύ γρήγορη και μπορεί να αποτελέσει είτε κυρίως πιάτο στο μεσημεριανό της οικογένειας, ιδιαίτερα αν έχετε μικρά παιδιά, αλλά μπορείτε να το συμπεριλάβετε σε έναν μπουφέ αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι.

Συνοδεύεται από ένα μπολάκι μαγιονέζα ή άλλη σως που σας αρέσει με βάση τη μαγιονέζα. Αν αποτελέσει το βασικό σας πιάτο, τότε μπορείτε να το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές και φρέσκα λαχανικά εποχής. Για κάθε μερίδα υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε ένα μέτριο στήθος κοτόπουλου.

Για τα υλικά θα χρειαστείτε :

4 στήθη κοτόπουλου
2 φλιτζάνια τρίμμα φρυγανιάς
3 ασπράδια αυγού
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Δημιουργείστε :

Αρχικά πλένετε πολύ καλά το κοτόπουλο και σε ένα ξύλο κοπής το κόβεται σε μπουκίτσες. Προσέχετε, ώστε τα κομματάκια να είναι λίγο μεγαλύτερα από όσο περιμένετε να είναι έτοιμες οι μπουκίτσες, καθώς θα μειωθεί λίγο ο όγκος τους από το τηγάνισμα.

Παράλληλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε αρκετό ελαιόλαδο, ώστε να σκεπάζει τις μπουκίτσες του κοτόπουλου πάνω από τη μέση και ανάβετε το μάτι σε δυνατή φωτιά για να κάψει το λάδι.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το τρίμμα φρυγανιάς.

Πρέπει λοιπόν να περνάτε τις κοτομπουκίτσες πρώτα από το ασπράδι, στη συνέχεια από το τρίμμα φρυγανιάς και τέλος να καταλήγουν στο καυτό λάδι, στο τηγάνι σας. Αφήνετε να ροδίσει η μια πλευρά, γυρίζετε τις μπουκίτσες από την άλλη και μόλις ροδίσουν και από εκεί, τις αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα. Τις αφήνετε να στραγγίσουν το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια σερβίρετε είτε σε πιάτο, είτε σε πιατέλα αν προορίζεται για τον μπουφέ σας.

Γεμίστε ένα μπολ με μαγιονέζα για να συνοδέψετε σε κάθε περίπτωση τις κοτομπουκίτσες σας.

Για το www.teleiosgamos.gr

Χριστίνα Καραμέρη

Related Post