Συνταγή για 4 άτομα
1 κ. κρέας μοσχαρίσιο
½ κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
1 κ. ντομάτες
1 κ.κ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
6 μελιτζάνες
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα τσαγιού γάλα
3 κούπες τσαγιού τυρί τριμμένο(φέτα)
Εκτέλεση :
Καβουρδίζουμε σε κατσαρόλα το κρέας, προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν. Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον φούρνο και τις περνάμε από μηχανή αλέσματος. Φτιάχνουμε αραιή μπεσαμέλ με το βούτυρο, το αλεύρι και το γάλα. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με το κοκκινιστό κρέας.