Τα Μυστικά της Υγιεινής διατροφής
Η επόμενη μανία της υγιεινής διατροφής φαίνεται να είναι οι συνδυασμοί τροφών που πρέπει να τρώμε ταυτόχρονα για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ωφεληθεί όσο το δυνατό περισσότερο από αυτές. Έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι μερικές τροφές που καταναλώθηκαν μαζί αύξησαν την αντιοξειδωτική τους δύναμη λόγω του συνδυασμού καθώς και τη δυνατότητα του σώματος να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες.
Έτσι λοιπόν τα μπρόκολα και οι ντομάτες είναι περισσότερο υγιεινά όταν καταναλώνονται μαζί, επειδή τα φυτοχημικά τους συστατικά, άφθονα στις μαγειρεμένες ή κονσερβοποιημένες ντομάτες καθώς και στα μπρόκολα είναι πολύ αποτελεσματικότεροι μαχητές κατά των ελεύθερων ριζών όταν ενώνονται.
Αλλα λαχανικά, καθώς και φρούτα, δημητριακά και φασόλια μπορούν να προκαλέσουν παρόμοιες χημικές αντιδράσεις. Οποιοσδήποτε συνδυασμός ζωηρόχρωμων τροφίμων είναι ένα ασφαλές στοίχημα για να αυξήσετε τις αντιοξειδωτικές και θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό σας. Μαγειρέψτε τις ντομάτες με λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι και θα έχετε καλύτερη αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό σας. Τρώτε τα λαχανικά σας ωμά; Τότε προσθέστε ελάχιστο λίπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να επεξεργαστεί τις ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες τους. Από μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους που έτρωγαν σαλάτες χωρίς καν ελάχιστο λίπος, διαπιστώθηκε ότι δεν απορροφούσαν καθόλου Α και Β καροτίνη από τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτοί οι μαχητές κατά του καρκίνου είναι λιποδιαλυτοί, οπότε πρέπει να προσθέτετε ελαιόλαδο, λίγο τυρί, αμύγδαλα ή αβοκάντο.
Ακολουθώντας τα παραπάνω για αρχή, θα μάθετε να συνδυάζετε τροφές κι έτσι θα εκμεταλλεύεστε στο μέγιστο βαθμό τη θρεπτική τους αξία.