Ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο και αγαπημένο για μικρούς και μεγάλους. Σερβίρεται συνήθως ως νηστίσιμο, αλλά είναι πάντα ένα γευστικό επιδόρπιο μετά από ένα ωραίο γεύμα. Τον χαλβά με σιμιγδάλι τον συναντούμε με αμύγδαλα, με σταφίδες ή σκέτο, αλλά σε κάθε περίπτωση η γεύση του συμπληρώνεται αν τον πασπαλίσουμε με κανέλα. Ο σεφ Νίκος Γιαλούρης, ετοίμασε έναν σιμιδγαλένιο χαλβά στο κτήμα Νικολέλη και μάς έστειλε τη συνταγή, φωτογραφίες, αλλά και video από την παρασκευή της.
Υλικά για τον σιμιγδαλένιο χαλβά
- 500γρ Σιμιγδάλι χοντρό
- 500γρ Ζάχαρη
- 100γρ Φιλέ αμυγδάλου
- 250ml Ελαιόλαδο
- 1lt Νερό
- Σκόνη κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα το αφήνουμε να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι απορροφήσει το λάδι.
{youtube}VlSbt4Nk6yg{/youtube}
Σε αυτό το σημείο καλό είναι να έχετε βγάλει τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφού συμπληρώσετε όλο το νερό βάζετε και πάλι τη κατσαρόλα στη φωτιά.
Όταν ο χαλβάς αρχίσει να χυλώνει συμπληρώνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρις ότου ο χαλβάς αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Σερβίρετε σε μπολ με κανέλα από πάνω.
Ευχαριστούμε τον chef Νίκο Γιαλούρη από το κτήμα Νικολέλη για την συνταγή του σιμιγδαλένιου χαλβά που μοιράστηκε μαζί μας, για τις φωτογραφίες, αλλά και για το video.