Για το γλυκό που θα ολοκληρώσει το γιορτινό γεύμα, το Άλσος Νυμφών προτείνει πανακότα και μοιράζεται μαζί μας την συνταγή. Ωραία και δροσερή επιλογή για να τελειώσει ευχάριστα το τραπέζι, όπως ακριβώς ξεκίνησε.
Μια καρδιά από … πανακότα
Υλικά για την πανακότα (για 4 άτομα)
850 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 ml φρέσκο γάλα
4 τεμ. φύλλο ζελατίνης ζαχαροπλαστικής
20 ml μαστίχα Χίου λικέρ
250 gr ζάχαρη
Υλικά για το σιρόπι
150 gr ζάχαρη
30 ml νερό
150 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση της συνταγής
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Στο τέλος δυναμώνουμε την φωτιά μας και αποσύρουμε λίγο πριν φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια πανακότας ή σε φόρμα του κέικ.
Φτιάξτε το σιρόπι
Βάζουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσει καλά και όταν πάρει ένα σκούρο χρώμα καραμέλας, σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα.
Η πανακότα συντηρείται εκτός ψυγείου.
Ευχαριστούμε το Άλσος Νυμφών για τη συνταγή της πανακότας
Δείτε εδώ και τη συνταγή για ψαρονέφρι με σως φραγκοστάφυλου από το Άλσος Νυμφών
Τέλειος Γάμος