Για να ακριβολογούμε, η πλήρης περιγραφή του πιάτου, που προτείνει το Mamidakis Catering για το γιορτινό τραπέζι, είναι φιλέτο γουρουνόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας και wasabi με σάλτσα porto, σόγια και mirin, και μόλις μάθετε περισσότερα γι’ αυτό θα θέλατε οπωσδήποτε να το γευτείτε!
Πρόταση για το set up του εορταστικού τραπεζιού via mamidakis-catering.gr
Υλικά (για 4 άτομα)
800 γραμ. φιλέτο γουρουνόπουλο
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κιλό γλυκοπατάτες
250 ml κρέμα γάλακτος
40 γραμ . βούτυρο
10 γραμ. wasabi σε σκόνη
200 ml κρασί porto
150 γραμ. σόγια
150 ml mirin sauce
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το φιλέτο σε απορροφητικό χαρτί, το καθαρίζουμε από τυχόν ίνες και στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το φιλέτο μας και το αλατοπιπερώνουμε.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και διατηρούμε το φιλέτο μας ζεστό.
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις γλυκοπατάτες και στη συνέχεια πολτοποιούμε.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι με βαρύ πάτο, βάζουμε το κρασί porto και ζεσταίνουμε έως ότου η στάθμη του κατέβει κατά το ήμισυ. Στην συνέχεια προσθέτουμε την σόγια και το mirin. Τα αφήνουμε για 1’-2’ και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά.
Το φιλέτο είναι έτοιμο για σερβίρισμα, συνοδευόμενο από τον πουρέ γλυκοπατάτας και την υπέροχη sause.
Ευχαριστούμε το Mamidakis Catering για τη συνταγή με φιλέτο γουρουνόπουλο.
Τέλειος Γάμος