X

Γιορτινή Συνταγή: Φιλέτο γάλακτος με παρφέ πάπιας

O Chef του εστιατορίου Olive Garden, του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, προτείνει για το γιορτινό τραπέζι, φιλέτο γάλακτος με παρφέ πάπιας, πουρέ ψητής κολοκύθας με γλυκάνισο και σάλτσα σύκου. Και μόνο που διαβάζεις την περιγραφή αυτού του πιάτου, ανυπομονείς να το δοκιμάσεις! Φαίνεται ιδανικό για ένα τραπέζι με λίγους καλεσμένους ή και για ένα σπέσιαλ δείπνο για δύο. Για εσάς και τον καλό σας. Γιατί, σίγουρα αξίζετε ό, τι πιο εκλεκτό!

Πρόταση για την παρουσίαση του πιάτου

Υλικά για 2 άτομα

Φιλέτο γάλακτος 360 gr

Πάπια 250 gr

Δαμάσκηνα αποξηραμένα 50 gr

Βερύκοκα 50 gr

Αμύγδαλα 10 gr

Ασπράδι 30 gr

Κρέμα γάλακτος 40 ml

Κόκκινη κολοκύθα 250 gr

Αστερoειδή γλυκάνισο 1 τεμ

Βούτυρο 30 gr

Σύκα 80 gr

Ζωμό κρέατος 200 ml

Κρασί κόκκινο 50 ml

Ελαιόλαδο 40 ml

Θυμάρι 1 κλων.

Αλάτι 10 gr

Πιπέρι 3 gr

Εκτέλεση της συνταγής

Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι και τελειώνουμε στον φούρνο (ψήνουμε για 6-8 λεπτά στους 180 βαθμούς)

Αλατοπιπερώνουμε την πάπια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς .Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την περνάμε από σίτα. Στο τέλος, προσθέτουμε το ασπράδι μαρέγκα, δαμάσκηνα, βερύκοκα, αμύγδαλα ψιλοκομμένα.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα την ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με γλυκάνισο και ψήνουμε στον φούρνο στους 130 βαθμούς. Όταν ψηθεί την περνάμε από μύλο, προσθέτουμε κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βράζουμε τα σύκα σε κόκκινο κρασί μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ζωμό κρέατος. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 – 12 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε πώς να στήσετε και να παρουσιάσετε αυτό το ιδιαίτερο πιάτο!

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ γι αυτή την εκπληκτική συνταγή

Δείτε εδώ τα μενού του εστιατορίου Olive Garden για την ημέρα των Χριστουγέννων του 2013 και της Πρωτοχρονιάς του 2014    

Τέλειος Γάμος

Related Post