Το Άλσος Νυμφών προτείνει για το εορταστικό τραπέζι μια υπέροχη συνταγή για ψαρονέφρι με σως φραγκοστάφυλου. Το ψαρονέφρι είναι πάντα αγαπημένο και αποτελεί σίγουρη επιλογή για μια οικοδέσποινα, καθώς αρέσει πολύ στους περισσότερους και γίνεται φανταστικό όταν το έχουμε μαρινάρει και όταν συνοδεύεται από ιδιαίτερες sauses.
Πρόταση για την παρουσίαση του πιάτου
Εκτέλεση συνταγής για το ψαρονέφρι και τις πατατούλες
Μαρινάρουμε το ψαρονέφρι από την προηγούμενη ημέρα σε 100 ml ηλιέλαιο, 20 ml ξύδι λευκό ή μυλοξυδο, 1 ξερό κρεμμύδι eminse, κόκκους πιπέρι, μαύρο & κόκκινο. Αλατίζουμε ελαφρώς την ώρα του ψησίματος.
250 gr πατατουλες rad ολόκληρες, πλυμένες καλά, σε ταψί με δεντρολίβανο, μια σκελίδα σκόρδο, ελαιόλαδο 150 ml, 100 gr βούτυρο, 150 ml νερό ή καλύτερα ζωμό κότας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά και στο τέλος περιχύνουμε με φρέσκο χυμό λεμόνι περίπου 80 ml.
Για τη sause
300 gr φραγκοστάφυλο, τα ενσωματώνουμε προσεκτικά σε 300 ml demi-glass ή ζωμό από μοσχαρίσια κόκκαλα. Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά. Τέλος δένουμε μ’ ένα roux ή με 100 gr ζωικό βούτυρο και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη στο τέλος.
Στην εικόνα βλέπετε πρόταση για την παρουσίαση του πιάτου.
Ευχαριστούμε το Άλσος Νυμφών για τη συνταγή με ψαρονέφρι
Δείτε εδώ και τη συνταγή για πανακότα από το Άλσος Νυμφών
Τέλειος Γάμος