Νηστίσιμα και …γευστικά! Η περίοδος της σαρακοστής δεν πρέπει να είναι άνοστη. Μπορείτε να ετοιμάσετε πάρα πολύ νόστιμες συνταγές, χρησιμοποιώντας πολλά θαλασσινά.
Οι γαρίδες, που είναι οι αγαπημένες των περισσότερων και ιδιαίτερα των μικρών φίλων, είναι εξαιρετικό έδεσμα και μπορείτε να το σερβίρετε παράλληλα με τηγανιτές πατάτες, ρύζι και γιατί όχι και με μακαρόνια.
Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες, χοντρές
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Τρόπος παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τις ξυσμένες ντομάτες όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη για να δέσει η σάλτσα.
Αφήνετε να βράσουν 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ωστόσο βράζετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά.
Τις σουρώνετε και αφαιρείτε τα φλούδια, όχι όμως και τα κεφάλια.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνετε μέσα τις γαρίδες.
Τις αφήνετε να βράσουν για 15 ακόμη λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σημείωση: Για την περίοδο μετά την σαρακοστή μπορείτε να επαναλάβετε την συνταγή, προσθέτοντας τυρί φέτα.
Καλή επιτυχία