Ο Chef της multi taste catering μάς δίνει μια υπέροχη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η γεμιστή γαλοπούλα, πέρα από τα κάστανα και το κουκουνάρι, έχει σταφίδες και μανιτάρια που της δίνουν μια ξεχωριστή γεύση.
Συστατικά
- 1 γαλοπούλα 4 κιλά περίπου
- 6 φέτες ζαμπόν
- 1 ποτήρι κονιάκ
- 1 ποτήρι κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την γέμιση
- Κιμάς μοσχαρίσιος
- Ρύζι κίτρινο
- Μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Κουκουνάρι
- Σταφίδες μαύρες
- Κάστανα
- Κρεμμύδι ξερό
- Λάδι
- Κρασί
Εκτέλεση για την γεμιστή γαλοπούλα
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
Μόλις τσιγαριστούν, σβήνουμε με κρασί και κονιάκ.
Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, το κουκουνάρι, τις σταφίδες ,τα κάστανα αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε το ανάλογο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Μόλις γεμίσουμε την γαλοπούλα, την αλατοπιπερώνουμε, την βάζουμε στην γάστρα και την σκεπάζουμε με μπέικον . Τέλος, ρίχνουμε το κρασί και το κονιάκ.
Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180ο C μέχρι να γίνει η γαλοπούλα.