γαλοπούλα

Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρι

Μοιραζόμαστε μαζί σας μια Χριστουγεννιάτικη συνταγή για την παραδοσιακή γαλοπούλα που θα πρωταγωνιστήσει στο γιορτινό τραπέζι. Η συνταγή για τη γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρι, θα αφήσει στους καλεσμένους σας τις πιο απολαυστικές εντυπώσεις!

Υλικά για τη γεμιστή γαλοπούλα

  • 1 γαλοπούλα γύρω στα 3 ½ – 4 κιλά με τα εντόσθιά της
  • 2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • 10-12 κάστανα βρασμένα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 ml κρασί ροζέ ή λευκό
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • ½ φλ. τσαγιού ρύζι βρασμένο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 3 κουτ. σούπας ντοματάκια ψιλοκομμένα κονσέρβας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής για τη γεμιστή γαλοπούλα

Σοτάρετε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, σε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή μαργαρίνη.

Προσθέτετε τον κιμά και τα συκωτάκια, ψιλοκομμένα και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη δάφνη, τα ντοματάκια, το κρασί και ένα ποτήρι νερό.

Αφήνετε να βράσουν σκεπασμένα, για 20’ και κατόπιν προσθέτετε στη γέμιση το κουκουνάρι, το βρασμένο ρύζι και τα κάστανα και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε τη γαλοπούλα και τη ράβετε, αφού την έχετε πλύνει, στραγγίσει και αλατοπιπερώσει εσωτερικά και εξωτερικά.

Την περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ή τη μαργαρίνη.

Ψήνετε τη γαλοπούλα σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο σε σιγανό φούρνο 4-4½ ώρες, ανάλογα με το βάρος της.

Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Τη σερβίρετε με τη γέμισή της.

Chef ‘ s Tip

Καρφώστε στο στήθος της γαλοπούλας μερικές φέτες μπέικον-θα δώσουν νοστιμιά και θα την κάνουν πιο τρυφερή.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.