X

Φιλετάκια κοτόπουλου

Συνήθως το κοτόπουλο είναι από τα υλικά που δεν λείπουν από το ψυγείο μας, αφού μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους και να αποτελέσει ακόμη και μια γευστικότατη σαλάτα αν συνδυαστεί με φρέσκα λαχανικά εποχής.


Σε αυτή τη συνταγή θα σας δώσουμε μια πολύ εύκολη εκδοχή για να ετοιμάσετε φιλετάκια κοτόπουλου για το μεσημεριανό γεύμα ή ακόμη και για ένα δείπνο έκπληξη στον καλό σας και γιατί όχι … στην καλή σας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε βρίσκονται συνήθως σε κάθε σπίτι κι έτσι θα φέρουν αυτό το φαγητό σε μια από τις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών σας, ακόμη κι αν φίλοι έρθουν στο σπίτι ξαφνικά.



Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :


4 στήθη κοτόπουλου
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Δενδρολίβανο



Δημιουργείστε :


Όταν αγοράσετε τα φιλέτα, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας να τα χτυπήσει καλά ώστε να απλώσουν. Αν δεν το ζητήσετε θα πρέπει εσείς να τα χτυπήσετε, πριν τα πλύνετε, με ένα γουδοχέρι. Στη συνέχεια κόβετε κάθε κομμάτι σε μικρότερα φιλέτα και τα πλένετε με άφθονο χλιαρό νερό.


Στη συνέχεια πλένετε απαραίτητα πολύ καλά τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε για την προετοιμασία του κοτόπουλου, καθώς είναι επίφοβο για σαλμονέλα. Με το γουδοχέρι πολτοποιείτε το σκόρδο και στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.


Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2 λεπτά το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Μόλις ροδίσουν λίγο, προσθέτετε τα φιλετάκια και αφού ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρίζετε από την άλλη. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές σβήνετε με το λευκό κρασί και το λεμόνι. Προσθέτετε ελάχιστο χλιαρό νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και  αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για να δέσει η σάλτσα του.


Προσθέτετε το δενδρολίβανο 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό και στη συνέχεια όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείτε.


Μπορείτε να το συνοδέψετε με πιλάφι και βραστά λαχανικά.


Για το
www.teleiosgamos.gr

Χριστίνα Καραμέρη
Related Post