Image

Φιλέτα με άνηθο και μουστάρδα

Μήπως ήρθε η ώρα για φιλετάκια; Σας προτείνουμε μια συνταγή που θα σας δημιουργήσει μια νέα εκδοχή του τρόπου που θα θέλετε να απολαμβάνετε τα φιλέτα σας. 

 

Προετοιμασία: 10′

 

Ψήσιμο: 20′

 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε ανακατεύοντας τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και σοτάρετε για άλλα 2′-3′. Ρίχνετε τον άνηθο, τα ψίχουλα και τα κουκουνάρια και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

 

Βάζετε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί. Απλώνετε , από πάνω το μείγμα μουστάρδας και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα

 

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15′. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 5’ μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρετε με πατάτες και φρέσκο τυρί. 

 

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας . ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα γαλλικού τύπου ντιζόν

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας άνι7θο ψιλοκομμένο

50 γρ. φρέσκα ψίχουλα ψωμιού

25 γρ. κουκουνάρια, ψιλοκομμένα

4 φιλέτα μπακαλιάρου, μέτρια σε μέγεθος (χωρίς πέτσα και κόκαλα)

40 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη 

 

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.