Image

Επιλέξτε τις μάχες σας σοφά και κερδίστε χωρίς απώλειες.

Μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι "ανακαλύπτουν λόγους" ακριβώς για την "ιστορία", ώστε να φιλονικήσουν. Δεν ξέρω για σας, αλλά όταν διαμάχομαι (με το άλλο μισό μου) ο μόνος λόγος που θέλω να το κάνω είναι έτσι ώστε να μην χάσουμε την επαφή μας και να ξυπνήσουμε τα «αίματα» μεταξύ μας.

Και ενώ οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι είναι ανώφελο "να δημιουργούνται ίντριγκες", οι διαφωνίες μεταξύ των ζευγών είναι αναπόφευκτες. Βέβαια είναι εύκολο να τις αποφύγετε, και οι πληγές που ανοίγονται από μια διαμάχη είναι άδικες. Είναι εντονότερα βέβαια τα συμπτώματα, μόλις ζήσετε μαζί και επίσημα, σαν σύζυγος προς σύζυγο. Τι όμως πρέπει να κάνει ένα κορίτσι για να καταφέρει αυτό που επιθυμεί; Τίποτε; Όχι ακριβώς. Θυμηθείτε, ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι πρόβλημα αυτό που λέτε, αλλά το πως το λέτε!


Σας παραθέτουμε μερικές προτάσεις και τρόπους σχετικά με το πώς να χειριστείτε τις λεπτές καταστάσεις.


1. Σκεφτείτε προτού να μιλήσετε

Αναφέροντας έξω από το μυαλό σας όταν είστε σε ένταση, όλα όσα σκέφτεστε, είναι καταστροφικό. Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν στη διαίσθηση (και τη λογική) αντί της αντίδρασης. Θυμηθείτε, το σωστό timing είναι τα πάντα και το να μιλάς(ή να φωνάζεις) όταν τσακώνεστε, το μόνο που προσφέρετε μόνο είναι….λάδι στην ήδη αναμμένη φωτιά.

Κάνετε ένα διάλειμμα για να επαναξιολογήσετε τα συναισθήματά σας, τις λέξεις σας, και την προσέγγισή σας, καθώς επίσης και, γιατί «φουντώσατε». Περιμένετε το σωστό χρόνο (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ημέρες, εβδομάδες και ακόμη μήνες) για να θιχτεί το θέμα σας. Και, οι ειδικοί, αναφέρουν ότι, όταν, το κάνετε, κάνετε το ήρεμα και διπλωματικά για να δώσετε βάρος και περισσότερη επίδραση… ενώ σιγουρέψτε ότι οδηγείτε την κατάσταση σε μια κατάσταση που προκαλεί τη συζήτηση και ΟΧΙ σε άλλο ένα τσακωμό.


2. Κρατάτε σημειώσεις

Η οργάνωση διάφορων, συνεχόμενων σκέψεων, ακόμα κι αν βρίσκονται μακριά απο την δική σας περίπτωση είναι δύσκολη όταν είστε σε κάποια διαμάχη και όλες οι σκέψεις σας περιστρέφονται γύρω από την υπεράσπιση της άποψής σας. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένας από τους τρόπους που εσείς μπορείτε καλύτερα να πάρετε θέση σε ότι σας απασχολεί είναι να το σημειώσετε κάπου. Προτείνουν επίσης, για όλα τα πράγματα που θέλετε να μιλήσετε, να τα δώσετε γραμμένα στο σύντροφο σας και να του/της ζητήσετε να το διαβάσει και να σας ενημερώσει όταν αισθάνεται έτοιμος/η να συζητήσει μαζί σας.


3. Μην κάνετε το κρεβάτι σας.. στίβο μάχης

Ενώ (το κρεβάτι) μπορεί να είναι ο μόνος κατάλληλος τόπος και χρόνος που μπορείτε να μιλήσετε, πρέπει να αποφύγετε ρητά να: 1) πηγαίνετε στο κρεβάτι φιλονικώντας, 2) περπατάτε προς την κρεβατοκάμαρα συζητώντας έντονα (αρχίζετε να αποδίδετε αρνητικά συναισθήματα στα οικειότερα σημεία σας και το πιο προσωπικό μέρος της ζωής σας), και 3) χρησιμοποιείτε το sex ως όπλο του πολέμου.


4. Φιλί και συμφιλίωση
.

Ενώ οι εμπειρογνώμονες συνειδητοποιούν ότι είναι επιτακτικό να επιβεβαιωθεί η σχέση σας και να επανέλθει πίσω πάλι στην καλή της κατάσταση μεσώ της αγάπης και της συντροφικότητας, σημειώνουν επίσης ότι δεν εννοούν πάντα το sex. Ενώ o ένας σύντροφος μπορεί να δει τον έρωτα ως τελευταίο μέσο συμφιλίωσης, ο άλλος σύντροφος ίσως να μην μπορεί. Μπορεί να χρειαστεί το χρόνο του να ξεπεράσει την απογοήτευση, ή την στεναχώρια και μπορεί να χρειαστεί το χρόνο να βγει και να επανεγκαθιδρύσει την εμπιστοσύνη σε έναν δεσμό. Να σεβαστείτε τα συναισθήματα του συντρόφου σας και εργαστείτε μαζί του/της για να χτίσετε ξανά το επίπεδό της σχέσης σας .


5. Ελέγξτε οι ίδιοι την ιδιοσυγκρασία σας
.

Τα συναισθήματα είναι πολύ ισχυρά εργαλεία και εάν τους επιτρέπετε να σας βγάζουν εκτός ελέγχου μπορεί ακόμη και να σας κοστίσει, ακόμα κι αν έχετε απόλυτο δίκιο. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε: την αύξηση της έντασης της φωνής σας, να τσιρίζετε, να κραυγάζετε, τις κατηγορητικές παρατηρήσεις, την αποκρουστική γλώσσα, τα ξεσπάσματα, ή και τις βίαιες συμπεριφορές από τη συνομιλία. Η εκτός ελέγχου συμπεριφορά θα σας αλλοτριώσει και θα υποκινήσει τον σύντροφο σας (ακριβώς στην ίδια συμπεριφορά, όπως το….οφθαλμός αντί οφθαλμού) και θα διευρύνει το χάσμα μεταξύ σας, ενώ τα ζητήματα θα παραμένουν εκκρεμή.


6. Να είστε καλός ακροατής.

Η προστασία της άποψής μας και η υπεράσπιση της είναι πιθανώς η πρώτη και φυσικότερη αντίδρασή μας, όταν έρχεται σε κρίση. Εντούτοις, οι ειδικοί αναφέρουν ότι, εκείνο το άτομο που επιθυμεί συζητήσει αποτελεσματικά, πρέπει πρώτα να μάθει να άκουει αποτελεσματικά. Προτείνουν να επιτρέπετε στο πρόσωπο που είναι στην επίθεση να έχει το όλο το έδαφος και να δώσετε την απάντηση μόνο όταν έχει ολοκληρώσει και έχετε διευκρινίσει ότι έχετε καταλάβει τι σας είπαν, τι ακούσατε, τι σας επισήμαναν και τι εννοούσαν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.