Κυριακή μεσημέρι και έχετε καλέσει στο σπίτι τα πεθερικά σας. Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε και έχετε ανοίξει όλα τα βιβλία μαγειρικής που έχετε στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού το ψητό αρνάκι στο φούρνο και ειδικά το μπούτι, αποτελεί άριστη επιλογή για να τους ευχαριστήσετε δεόντως. Εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του, θέλει μόνο καλό και σιγανό ψήσιμο, δροσερές σαλάτες για να το συνοδέψουν και καλό κρασί.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε είναι :
Μισό αρνάκι γάλακτος ή ένα μπούτι
3-4 σκελίδες σκόρδου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 λεμόνια
150 ml λάδι
αλάτι, πιπέρι
Δημιουργείστε :
Αρχίζετε καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες και βάζοντάς τες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Σε ένα σέικερ βάζετε τη μουστάρδα, το λάδι, το χυμό του λεμονιού, αλάτι πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και ανακινείτε καλά μέχρι να δέσουν τα υλικά. Με το μίγμα αυτό περιχύνετε τις πατάτες.
Στη συνέχεια πλένετε καλά το κρέας και αφού το στραγγίσετε το τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες. Με ένα μαχαίρι κάνετε μερικές σχισμές στο κρέας σε διάφορα σημεία και βάζετε ένα κομματάκι σκόρδο σε καθεμιά. Αλατοπιπερώνετε το αρνάκι και ρίχνετε το χυμό από το δεύτερο λεμόνι. Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ώστε να σκεπάζονται μέχρι τη μέση οι πατάτες. Σκεπάζετε το ταψί/ σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζετε το φαγητό στο φούρνο, που έχετε προθερμάνει στους 200ο C. Αφήνετε να σιγοψηθεί στους 180ο C και το ξεσκεπάζετε μετά από τουλάχιστον 2 ώρες για να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αν έχετε γάστρα, μπορείτε να το μαγειρέψετε σε αυτή.
Καλή Επιτυχία!
Για το www.teleiosgamos.gr
Χριστίνα Καραμέρη