Γάμος και βάπτιση μαζί – Νέα Μόδα ή Νέα Ανάγκη;

civil weddingΟλο και συχνότερα φτάνει στα χέρια μου ένα προσκλητήριο που δεν αφορά μόνο σε γάμο ή μόνο σε βάπτιση. Αφορά σε διπλό μυστήριο, αφού μια βάπτιση ακολουθεί τον γάμο. Πρώτα οι γονείς παντρεύονται με θρησκευτικό γάμο και στη συνέχεια βαφτίζουν το μωρό τους. Συνήθως έχει προηγηθεί μερικούς μήνες πριν ένας πολιτικός γάμος σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερα πρόσωπα της showbiz, σπεύδουν να τελέσουν πολιτικό γάμο πριν τη γέννηση του μωρού τους και κανονίζουν να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο ένα χρόνο περίπου αργότερα, την ίδια μέρα που θα βαφτίσουν και το αγγελούδι τους. Τα παραδείγματα αρκετά, όπως η Γωγώ Μαστροκώστα με τον Τραϊανό Δέλλα, η Κέλλυ Κελεκίδου με τον Νίκο Κουρκούλη, η Σίσσυ Χρηστίδου με τον Θοδωρή Μαραντίνη και πολλοί ακόμη.

Είναι άραγε νέα μόδα ή νέα ανάγκη;

Μάλλον και τα δύο, ανάλογα με την περίπτωση.

Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και τα έξοδα ενός γάμου μπορεί να φθάσουν σε δυσθεόρατα ύψη, αν δεν βάλουμε φρένο στις επιθυμίες μας ή στη μεγαλομανία μας, με την καλή ή την κακή έννοια. Γιατί το να θέλει κάποιος να εντυπωσιάσει δεν είναι κακό. Πρέπει όμως να μη χάνεται το μέτρο.

Ο πολιτικός γάμος λοιπόν είναι μια πολύ καλή λύση, που δεν απαιτεί μεγάλα έξοδα και πολύμηνη προετοιμασία, αφού όλα είναι πιο απλά, τόσο από πλευράς διαδικασιών όσο και από εθιμοτυπική πλευρά. Αν το ζευγάρι επιθυμεί να τελέσει και θρησκευτικό γάμο στη συνέχεια, επιλέγει να τον κάνει μαζί με τη βάπτιση του μωρού που θα έρθει κι έτσι μειώνονται αρκετά τα έξοδα. Γιατί θα ακολουθήσει μια δεξίωση, θα έχει μοιράσει κοινό προσκλητήριο, θα προσφέρει κοινή μπομπονιέρα, θα έχει κοινό στολισμό κλπ. Συνεπώς όλα είναι διπλά στη συσκευασία του ενός.

Αρα ίσως κάποιες φορές η νέα ανάγκη να καλύπτεται όμορφα, πίσω από τη νέα μόδα και όλα να είναι πιο βολικά. Οτι και να ισχύει πάντως, ένα είναι σίγουρο. Οτι γάμος και βάπτιση μαζί είναι μια νέα πραγματικότητα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.