ti na rotiso ton organoti gamou sto proto rantevou

Πρώτο ραντεβού: Τι πρέπει να ξέρω και τι να ρωτήσω τον wedding planner

Ένας έμπειρος event planner είναι ο επαγγελματίας που θα αυξήσει τον δικό σου χρόνο αναλώνοντας τον δικό του, που θα σε ελαφρύνει από το στρες οργανώνοντας εκείνος ακόμη και τις λεπτομέρειες που ίσως να μην έχεις σκεφτεί και που θα μειώσει το αποτέλεσμα στην τελική πρόσθεση των εξόδων που έκανες για τον γάμο σου ή τη βάπτιση του παιδιού σου…

Για να διαλέξεις όμως τον κατάλληλο wedding planner θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη τόσο για να του δώσεις τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες που θα χρειαστεί, όσο και για να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις, μετά από τις απαντήσεις του, αν αυτός είναι ο άνθρωπός σου!

Τι θα πρέπει λοιπόν να ξέρεις ήδη στο πρώτο ραντεβού με τον οργανωτή γάμου

  • Πρώτο και πολύ βασικό από αυτά που θα πρέπει να ξέρεις είναι το budget που έχεις τη δυνατότητα να διαθέσεις. Και είναι πολύ σημαντικό να είσαι απόλυτα ειλικρινής γιατί σε αυτό θα στηριχτούν σε μεγάλο βαθμό οι προτάσεις που θα σου δώσει και όλα όσα θα μπορεί να κάνει για σένα.
  • Φυσικά, είναι απαραίτητο να ξέρεις την ημερομηνία γάμου και να έχεις τουλάχιστον άλλη μία εναλλακτική, η οποία πιθανόν να εξυπηρετεί περισσότερο για κάποιυς λόγους που δεν φαντάζεσαι τώρα ή να μειώνει σημαντικά τα έξοδα.
  • Ο αριθμός των καλεσμένων σου είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα πρέπει να δώσεις κατά προσέγγιση από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Θέλεις ανοιχτό γάμο ή γάμο σε στενό κύκλο; Θα είναι 50, 100 ή 250 οι καλεσμένοι σου; Ο αριθμός τους σε σχέση με το budget παίζει μεγάλο ρόλο για τις προτάσεις και τις ιδέες που ταιριάζουν για την περίπτωσή σου. Όπως καταλαβαίνεις είναι διαφορετικό να έχεις 20.000 ευρώ budget για 100 καλεσμένους απ’ ότι για 350.
  • Τέλος θα πρέπει να είσαι σε θέση να περιγράψεις σε ένα γενικό πλαίσιο πώς έχεις φανταστεί τον γάμο σου. Τι στυλ θέλεις να έχει, αλλά και τι στυλ δεν θέλεις να έχει. Έτσι, γι’ αρχή θα μπορέσει να προσανατολιστεί προς τη σωστή κατεύθυνση ο επαγγελματίας που είναι απέναντί σου και να αρχίσει να πλάθει ιδέες και λύσεις στο μυαλό του.

Και ας περάσουμε στις ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνεις εσύ στο πρώτο ραντεβού με τον οργανωτή γάμου

  • Αρχικά θα πρέπει να τον γνωρίσεις λιγάκι καλύτερα για να αποκτήσεις μια πιο καθαρή εικόνα για εκείνον ως επαγγελματία, αλλά και ως άνθρωπο. Πιθανόν να έφτασες στο γραφείο του από κάποια δημοσίευση που διάβασες ή από συστάσεις κάποιου γνωστού και να ξέρεις ήδη μερικά πράγματα γι’ αυτόν. Καλό είναι να μάθεις περισσότερα, οπότε ξεκίνα την συζήτηση σε φιλικό επίπεδο με ερωτήσεις του στυλ «Τι σε ώθησε να γίνεις wedding planner;», «Πόσο καιρό ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτό;», «Δουλεύεις μόνος ή υπάρχουν μόνιμοι συνεργάτες στην ομάδα;», «Μέχρι πόσα events αναλαμβάνεις συνήθως να οργανώσεις την ίδια περίοδο;», «Έχεις εκπαιδευτεί με κάποιο τρόπο γι’ αυτή τη δουλειά;» κλπ
  • Στη συνέχεια έρχεται η ώρα να περάσεις σε ερωτήσεις πιο συγκεκριμένες για τον δικό σου γάμο και να ζητήσεις ειλικρινείς απαντήσεις και όχι απαντήσεις που θα σου χαϊδέψουν τα αυτιά. Ρώτησε για παράδειγμα «Ποιος είναι ο τρόπος που θα συνεργαστούμε αν σας επιλέξουμε;», «Με βάση το budget μας και όλα αυτά που σου περιγράψαμε πριν, είναι εφικτό να οργανωθεί ο γάμος μας, να είναι φανταστικός και να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις ή πετάμε στα σύννεφα;». Ένας αληθινός επαγγελματίας θα σου μιλήσει ξεκάθαρα και ειλικρινά και δεν θα σου τάξει λαγούς με πετραχήλια, για τους οποίους κατόπιν εορτής (γάμου στην προκειμένη περίπτωση) θα μετανιώνεις. Αντίθετα, θα προσαρμόσει με δεξιοτεχνία έξυπνες ιδέες ώστε να χωρούν στα δικά σου παπούτσια!
  • Ξεκαθάρισε από το πρώτο ραντεβού για το πώς θα γίνονται οι συνεργασίες με τους άλλους επαγγελματίες, μάθε αν υπάρχουν δεσμεύσεις από πλευράς οργανωτή προς εσάς για το ποιους μπορείτε να επιλέξετε, ρωτήστε ποιο θα είναι το δικό σας όφελος (κάποια έκπτωση, κάποιες επιπλέον παροχές, λιγότερο στρες στις συνεννοήσεις…;) αν επιλέξετε επαγγελματίες μέσω του οργανωτή.
  • Φροντίστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να σας παρέχει πριν, κατά τη διάρκεια, καθώς και μετά τον γάμο, για το πότε θα έχετε εσείς λόγο για κάποιες αποφάσεις και σε τι βαθμό, για το αν σε δύσκολες περιπτώσεις θα «βγάλει το φίδι από την τρύπα» εκείνος κι όχι εσείς, καθώς και για το πόσο «μαζί» θα είστε σε όλη τη διάρκεια του project, αλλά και τη μέρα του γάμου.
  • Πριν κλείσει η συζήτηση ζητήστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους όρους της συνεργασίας σας, τον τρόπο χρέωσης και πληρωμής κλπ, καθώς και να πάρετε ένα προσχέδιο του συμφωνητικού που θα υπάρξει μεταξύ σας.

Για το πρώτο ραντεβού είστε έτοιμοι! Μετά από αυτό θα είστε σε θέση να συγκρίνετε τους οργανωτές που είδατε και να αποφασίσετε με ποιον θα συνεργαστείτε και σε τι επίπεδο.

Για το Τέλειος Γάμος

Βιβή Κωτούλα   

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.