O Chef του εστιατορίου Olive Garden, του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, προτείνει για το γιορτινό τραπέζι, φιλέτο γάλακτος με παρφέ πάπιας, πουρέ ψητής κολοκύθας με γλυκάνισο και σάλτσα σύκου. Και μόνο που διαβάζεις την περιγραφή αυτού του πιάτου, ανυπομονείς να το δοκιμάσεις! Φαίνεται ιδανικό για ένα τραπέζι με λίγους καλεσμένους ή και για ένα σπέσιαλ δείπνο για δύο. Για εσάς και τον καλό σας. Γιατί, σίγουρα αξίζετε ό, τι πιο εκλεκτό!
Πρόταση για την παρουσίαση του πιάτου
Υλικά για 2 άτομα
Φιλέτο γάλακτος 360 gr
Πάπια 250 gr
Δαμάσκηνα αποξηραμένα 50 gr
Βερύκοκα 50 gr
Αμύγδαλα 10 gr
Ασπράδι 30 gr
Κρέμα γάλακτος 40 ml
Κόκκινη κολοκύθα 250 gr
Αστερoειδή γλυκάνισο 1 τεμ
Βούτυρο 30 gr
Σύκα 80 gr
Ζωμό κρέατος 200 ml
Κρασί κόκκινο 50 ml
Ελαιόλαδο 40 ml
Θυμάρι 1 κλων.
Αλάτι 10 gr
Πιπέρι 3 gr
Εκτέλεση της συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το θυμάρι και τελειώνουμε στον φούρνο (ψήνουμε για 6-8 λεπτά στους 180 βαθμούς)
Αλατοπιπερώνουμε την πάπια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς .Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την περνάμε από σίτα. Στο τέλος, προσθέτουμε το ασπράδι μαρέγκα, δαμάσκηνα, βερύκοκα, αμύγδαλα ψιλοκομμένα.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα την ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με γλυκάνισο και ψήνουμε στον φούρνο στους 130 βαθμούς. Όταν ψηθεί την περνάμε από μύλο, προσθέτουμε κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βράζουμε τα σύκα σε κόκκινο κρασί μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το ζωμό κρέατος. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 – 12 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στην εικόνα μπορείτε να δείτε πώς να στήσετε και να παρουσιάσετε αυτό το ιδιαίτερο πιάτο!
Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ γι αυτή την εκπληκτική συνταγή
Τέλειος Γάμος