Σε μια δεξίωση, έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει το μενού. Κατά τη προσωπική μου γνώμη η αρχή και τέλος μιας επιτυχημένης εκδήλωσης είναι η κουζίνα και η μουσική. Ειδικά για το φαγητό της δεξίωσης, έχει μεγάλη σημασία το που προετοιμάζεται, πως προετοιμάζεται και τελικά το πώς σερβίρεται. Γι’ αυτό και όταν ένας χώρος διαθέτει δική του κουζίνα, δικό του Chef και μόνιμο προσωπικό, διαθέτει κι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
Όλοι γνωρίζουμε πως όταν τα γεύματα παρασκευάζονται στον ίδιο ακριβώς τόπο όπου θα καταναλωθούν, τότε η ποιότητα τους είναι η καλύτερη δυνατή. Πρώτα απ’ όλα γιατί δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στον χώρο της δεξίωσης από κάπου μακριά που ίσως είναι το παρασκευαστήριο.
Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη ευελιξία στο σερβίρισμα, όταν πρόκειται για σερβιριστό γεύμα, οπότε μπορείτε να το επιλέξετε άφοβα, αν δεν είστε λάτρεις του μπουφέ.
Ο chef θα είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσετε μαζί του, για να σας προτείνει πιάτα, για να δοκιμάσετε γεύσεις και να αποφασίσετε από κοινού για τη διαμόρφωση του γαμήλιου μενού.
Αν υπάρξει κάτι έκτακτο, θα μπορέσει ευκολότερα να βρεθεί κάποια λύση, αφού η κουζίνα θα είναι σε πλήρη λειτουργία και θα βρίσκεται δίπλα σας. Πάντα βέβαια σε λογικά πλαίσια. Δύσκολα μια κουζίνα είναι έτοιμη να ετοιμάσει 50 επιπλέον μερίδες. Αλλά αν για παράδειγμα ένας καλεσμένος σας δεν τρώει κρέας κι εσείς το μάθατε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ίσως να μπορούσε να ετοιμαστεί ένα εύκολο πιάτο με ζυμαρικά ειδικά για εκείνον.
Φυσικά θα πρέπει να προσθέσω ότι στις περιπτώσεις που ένας χώρος διαθέτει δική του κουζίνα, διαθέτει και μόνιμο προσωπικό που τη λειτουργεί, αλλά και μόνιμο προσωπικό για το σερβίρισμα. Αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πώς να κινηθούν στον χώρο, ξέρουν που να στήσουν τους «σταθμούς ανεφοδιασμού», γνωρίζουν πώς να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους για να είναι άψογο το φαγητό και εξαιρετικό το service. Και όλα αυτά βεβαίως είναι προς όφελος δικό σας και των καλεσμένων σας.
Γι’ αυτό άλλωστε στον χώρο που διευθύνω, την αίθουσα ΙΟΚΑΣΤΗ, έχουμε επενδύσει σε αυτό το κομμάτι. Ο χώρος συνδυάζει με αρμονία την μοντέρνα κατασκευή με την ανοιγόμενη οροφή, με την υπέροχη κουζίνα και φυσικά το άψογο service, με τη μοναδική θέα στον κήπο με την πισίνα. Το στοίχημα που κερδίζουμε όμως, είναι ο χώρος να διαθέτει όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα να τα προφέρει σε ανταγωνιστική τιμή.
Ευχαριστούμε τον κύριο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, υπεύθυνο της αίθουσας δεξιώσεων ΙΟΚΑΣΤΗ