Image

Μπακαλιάρος Πλακί

Ο Τέλειος Γάμος σας προσφέρει μια εύκολη συνταγή που γίνεται στο φούρνο και είναι πολύ απλή αλλά και πολύ γευστική.

Σας προτείνει ένα καθαρά ελληνικό φαγητό και με την δυνατότητα που μας δίνει η πλούσια σε προϊόντα φύση, μπορούμε να έχουμε μια γευστική πανδαισία με βάση τον μπακαλιάρο.

 

 

 

 

 

 

 

Θα χρειαστείτε:

2 κομμάτια μπακαλιάρος παστός

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κονσέρβες τοματάκια ή ανάλογη ποσότητα σε φρέσκιες ντομάτες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

 

-Βάζετε από βραδύς τον μπακαλιάρο σε νερό να ξαρμυρίσει φροντίζοντας όσο μπορείτε να αλλάζετε το νερό

-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει

-Προσθέτετε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε

-Ρίχνετε την τομάτα

-Προσθέτετε το σκόρδο

-Αλατοπιπερώνετε

-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου

-Σε ένα ταψί βάζετε το μπακαλιάρο

-Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και 2 φλιτζάνια νερό

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45λεπτά.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.