Γι’ αυτό, οτιδήποτε και να έχετε κανονίσει εκείνη τη μέρα, αφήστε τα όλα στην άκρη, πάρτε τις αγαπημένες σας φίλες και βγείτε μέχρι τελικής πτώσεως. Η είσοδος απαγορεύεται αυστηρά στους άντρες. Μην υποκύψετε ό,τι κι αν σας πουν!
Αυτή η μέρα σας ανήκει και… επισήμως!
Μπορεί να έχουμε αποκτήσει όλα όσα μας αναλογούν, αλλά αν κάνουμε μια μικρή αναδρομή, αυτά τα δικαιώματα δεν ήταν δεδομένα.
Σκεφτείτε ότι, οι γυναίκες μόλις το 1950 απόκτησαν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις Δημοτικές εκλογές και το 1952 στις Βουλευτικές.
Η 8η Μαρτίου σε όλο τον κόσμο αποτελεί μια ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών, μέρα αποτίμησης των κατακτήσεων για την περιβόητη ισότητα των φύλων.
Στις 8 Μαρτίου του 1857, αμερικανίδες εργάτριες διαδήλωσαν για τη μείωση των ωρών εργασίας, για ίσα μεροκάματα με τους άνδρες και για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάσθηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ ενώ υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από το αντίστοιχο κόμμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, το 1910 η Δεύτερη Διεθνής Διάσκεψη Σοσιαλιστριών στην Κοπεγχάγη καθιέρωσε την ετήσια Ημέρα της Γυναίκας. Το 1977 ο O.Η.Ε. καθιέρωσε την Ημέρας της Γυναίκας, ως Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.
Αυτή η Μέρα λοιπόν, όπως καταλαβαίνετε έχει… ιστορική σημασία, οπότε Γυναίκες ξεχυθείτε στους δρόμους και αφήστε πίσω μόνο… τη σκόνη σας!
Για το Teleiosgamos.gr
Ελπίδα Μηναδάκη