Ακόμη και την σαρακοστή δεν νηστεύουν όλοι και λίγοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να αντισταθούν σε ένα τέτοιο γλυκό.
Ένα πολύ εύκολο γλυκό με βάση την σοκολάτα που όλοι αγαπούν. Χωρίς να κουραστείτε και σε πολύ σύντομο χρόνο θα έχετε μια υπέροχη σοκολατόπιτα!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σοκολάτα τριμμένη
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι μπεικιν
- Ζάχαρη άχνη ή μερέντα
Εκτέλεση
Δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε την σοκολάτα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε στο μίγμα την μισή.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ή αλείφουμε με μερέντα.
Καλή επιτυχία