X

Τι κάνει έναν γάμο να είναι τέλειος;

Τέλειος Γάμος

Από τη θέση μου λόγω δουλειάς, έχω αναρρωτηθεί άπειρες φορές τι κάνει έναν γάμο να είναι ο τέλειος γάμος, μιλώντας ως προς την ημέρα του γάμου και μόνο. Γιατί, αν το πάμε πιο μαρκριά, δηλαδή στον γάμο ως θεσμό και κατάσταση ζωής, θέλει πολύ μεγάλη συζήτηση.

Κάθε φορά που βρίσκομαι η ίδια σε κάποιο γάμο ως καλεσμένη, έχοντας κάνει το αντικείμενο της δουλειάς μου δεύτερη φύση, παρατηρώ πολλά πράγματα, που ίσως οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται.

Κάθε Γάμος είναι Όμορφος

Κάθε φορά, ο στολισμός είναι όμορφος, η εκκλησία επίσης, το χαλί κόκκινο, οι λαμπάδες στολισμένες όμοια με τις ανθοστήλες, οι μπομπονιέρες ασορτί με το concept του γάμου, το ρύζι το πετάμε πια έξω από την εκκλησία,  η νύφη είναι απαστράπτουσα, ο γαμπρός γοητευτικός, ο χώρος της δεξίωσης είναι εντυπωσιακός, ο μπουφές περιλαμβάνει απαραίτητα ζυμαρικά, πολλές σαλάτες και φιλετάκια κοτόπουλου, τα τραπέζια είναι στολισμένα, οι καλεσμένοι κάθονται σε ροτόντες, τα παιδάκια χορεύουν στην πίστα πριν την άφιξη του ζευγαριού κλπ.

Κάθε γάμος λοιπόν είναι όμορφος με τις ιδιαιτερότητες ή τις ομοιότητές του με κάποιους άλλους. Κάθε ζευγάρι έχει προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως και όλοι οι επαγγελματίες που επέλεξε να συνεργαστεί.Εκείνο όμως που με κάνει τελικά να χαρακτηρίσω ένα γάμο ως τέλειο, είναι το ίδιο το ζευγάρι, η αύρα του, η διάθεσή του, το χαμόγελό του, τα συναισθήματα που βγάζει. Ναι τελικά, είναι αυτό. Το ίδιο το ζευγάρι και μόνο αυτό μπορεί να κάνει τον γάμο του τέλειο κι ας έχουν γίνει χίλια δυο ευτράπελα ή παραλήψεις, που αν το καλοσκεφτείς έχουν μικρή σημασία την επόμενη μέρα. Αν ο γαμπρός και η νύφη αγαπιούνται πραγματικά, αν είναι ερωτευμένοι, αν συνειδητά έχουν φτάσει εκεί, ο γάμος τους είναι τέλειος και οι καλεσμένοι το εισπράττουν, το νιώθουν, το παίρνουν μαζί τους φεύγοντας και το θυμούνται όσος καιρός κι αν περάσει.

Βέβαια αυτό είναι η δική μου απάντηση στο ερώτημα “Τι κάνει έναν γάμο να είναι τέλειος;” , αλλά όσοι είστε έτοιμοι να παντρευτείτε, θα έλεγα να ψάξετε για τις δικές σας απαντήσεις.

Categories: Beyond Weddings
Related Post