X

Οι τάσεις του 2010 στον γάμο

Κάθε χρόνο, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται οικονομικά, κοινωνικά, στιλιστικά, καθορίζονται και οι τάσεις στη μόδα των νυφικών, των αξεσουάρ, αλλά και σε όλα τα άλλα στοιχεία που συνθέτουν ένα γάμο, όπως είναι η διακόσμηση, το στυλ, το χρώμα και αρκετά ακόμη.

Για τις τάσεις στα χρώματα που θα επικρατήσουν στον γάμο το 2010, έχουμε ασχοληθεί σε προηγούμενο post και από αυτό μπορείτε να διαπιστώσετε ότι έρχονται στο προσκήνιο χρώματα που είχαμε καιρό να δούμε σε πρώτο ρόλο, όπως για παράδειγμα το τυρκουάζ.

Είναι όμως ώρα να μιλήσουμε και για άλλα wedding trends του 2010

Νυφικά Trends 2010

Με τις εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο να έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ένα είναι σίγουρο. Η μόδα κύκλους κάνει! Για το 2010, μεταξύ άλλων, βλέπουμε να μεγαλώνει η τάση προς τα κοντά νυφικά, που θυμίζουν δεκαετίες ’50 και ’60. Hot trend για το 2010 αποτελεί και το μαύρο χρώμα, που το βλέπουμε είτε σε μεγάλη έκταση, είτε σε λεπτομέρειες που προσδίδουν στυλ, όπως για παράδειγμα μια μαύρη κορδέλα στη μέση ή ένα μαύρο υφασμάτινο λουλούδι στη φούστα, ή ακόμη κι ένας μεγάλος μαύρος φιόγκος. Επίσης, η δαντέλα που πολυφορέθηκε, ειδικά το 2009, κάνει μερικά βήματα πίσω και δίνει τη θέση της σε «καθαρά» υφάσματα, αλλά και στο τούλι. Τέλος, οι ώμοι της νύφης στις περισσότερες περιπτώσεις μένουν ακάλυπτοι, καθώς τα νυφικά είναι, φανατικά, στράπλες, είτε ακολουθούν κάποιο σχέδιο που αναδεικνύει τους ώμους, έχοντας όμως μανίκια σε ποικιλία μάκρους.

Αξεσουάρ για τη νύφη Trends 2010

Τα αξεσουάρ αποκτούν μεγαλύτερο ρόλο στην νυφική εμφάνιση. Ξεκινώντας από το πέπλο, βλέπουμε αυτό να εμφανίζεται συχνότερα και να γίνεται κοντό και με όγκο, αλλά συναντάμε και το βέλο, όπως συνηθίζαμε να τα βλέπουμε στις σταρ του Χόλυγουντ περασμένων δεκαετιών. Πόντους κερδίζουν όμως και άλλα στοιχεία που προσδίδουν στυλ και θεατρικότητα, με κυριότερα τα headbands, τα fascinators και γενικότερα ό, τι έχει σχέση με αξεσουάρ για το κεφάλι και την νυφική κόμμωση, όπως οι τιάρες ή τα καπέλα. Τα φτερά και τα λουλούδια αποτελούν hot trends στα νυφικά αξεσουάρ.

Δεξίωση Τάσεις 2010

Η δεξίωση γάμου το 2010, αλλάζει θέλει δεν θέλει. Της επιβάλλεται να αλλάξει εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και της οικολογικής συνείδησης που από μόδα γίνεται στάση ζωής. Αυτό σημαίνει ότι το 2010 οι δεξιώσεις θα έχουν λιγότερους καλεσμένους, με άλλα λόγια η επιλογή των καλεσμένων θα είναι πιο προσεκτική από κάθε άλλη χρονιά. Επιπλέον, θα δούμε να κερδίζουν έδαφος οι δεξιώσεις σε στυλ party ή οι δεξιώσεις σε στυλ cocktail.

Διακοσμητικά, θα δούμε περισσότερα μίνιμαλ στοιχεία στο «στρατόπεδο» που ψηφίζει ζωηρά χρώματα σε ράνερ και επιλεγμένη μίνιμαλ διακόσμηση στο τραπέζι, ώστε να ισορροπεί με το έντονο χρώμα. Στο άλλο «στρατόπεδο» όμως εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το οικολογικό μήνυμα. Γι’ αυτό αντί για οποιαδήποτε άλλη διακόσμηση τραπεζιού, την κεντρική θέση καταλαμβάνουν γλαστράκια με βότανα και άλλες δημιουργίες, που θα στείλουν το μήνυμα στους καλεσμένους, ότι η φύση είναι εύκολο να βρεθεί ακόμη και στο παράθυρο της κουζίνας τους.

Προσκλητήρια, μπομπονιέρες και δώρα καλεσμένων Trends 2010

Και εδώ προέχει το οικολογικό μήνυμα. Γι’ αυτό το 2010 τα προσκλητήρια, οι μπομπονιέρες και τα δωράκια των καλεσμένων αποτελούνται κυρίως από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Ανακυκλώσιμο χαρτί για τα προσκλητήρια και χρηστικά αντικείμενα για τις μπομπονιέρες και τα δωράκια των καλεσμένων, ώστε να παίξουν το ρόλο τους στη ζωή των καλεσμένων.

Η τάση για χειροποίητες κατασκευές ισχυροποιείται το 2010 και βρίσκει περισσότερους οπαδούς, αλλά αποκτά και περισσότερες πηγές για όσους δεν «πιάνουν» τα χέρια τους. Τέλος, πέρα από την οικολογική συνείδηση, οι τάσεις θέλουν τις μπομπονιέρες και κυρίως τα δωράκια των καλεσμένων να στέλνουν κι ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για το κοινωνικό σύνολο. Γι’ αυτό και δωράκια όπως ένα συμβολικό βραχιόλι, θα κάνουν την παρουσία τους αισθητή, μεταφέροντας το μήνυμα ότι το ζευγάρι έχει προσφέρει για ένα καλό σκοπό ή ότι έχει αναζητήσει να βρει νόημα πίσω από το αντικείμενο που προσφέρει στους καλεσμένους του.

Εδώ θα είμαστε και θα σας ενημερώνουμε για κάθε νέα τάση, που θα αλλάξει το ύφος και το στυλ των γάμων του 2010, ώστε να είστε μια από τις νύφες που θα εφαρμόσουν νέες ιδέες στον γάμο τους.

Photos from :

hatsnstuff.co.uk
etsy.com
designsbykristen.com
plantamemory.com

hatsnstuff.co.uk

Categories: Beyond Weddings
Related Post